Barion Pixel

Minőségi

termékek

Gyors

kiszállítás

Biztonságos

fizetés

Hentes Kódex

Mi az a “yardos” kiszerelés?

A természetes sertésbelet többféle kiszerelésben lehet megvásárolni – az egyik leggyakoribb a yardos kiszerelés. A “yard” egy régi angolszász hosszmérték, 1 yard = kb. 91 cm. A hentesiparban a “yardos” elnevezés azt jelenti, hogy a bél kb. yard hosszúságú köteg és...

Leggyakoribb hibák a sertésbél használatánál – és hogyan kerüld el őket

1. A bél kiszakad töltés közben Ok: túl feszesre töltöttük, vagy nem volt eléggé beáztatva. Megoldás: hagyd, hogy a bélben egy kis „légjáték” maradjon, ne feszüljön teljesen. Mindig áztasd be legalább 30–60 percre hideg vízbe. 2. Nehezen csúszik a töltőcsőre Ok: a bél...

Hogyan tároljuk a természetes sózott sertésbelet?

A természetes sertésbél egy érzékeny alapanyag, amelyet a sózás tartósít. Ha helyesen tároljuk, hónapokig megőrzi a minőségét, és bármikor elővehető kolbásztöltéshez. 1. Sóban tartva A beleket mindig bőséges sóban kell tárolni, mert a só védi a romlástól. Fontos, hogy...

Milyen kolbászfajtákhoz melyik természetes sertésbél a legjobb?

A természetes sertésbél nem minden esetben ugyanolyan vastagságú kaliberű. A különböző bélméretek, kaliberek más-más termékhez alkalmasak – ettől függ, hogy vékony grillkolbász vagy vastagkolbász vagy hurka vagy májas készül belőle. 1. Sertés vékonybél (32-34 kaliber)...

Miért jobb a természetes sertésbél, mint a műbél

Manapság a húsiparban és a házi kolbász készítésnél is találkozhatunk különböző műbelekkel. Léteznek műanyag, kollagén vagy cellulóz alapú mesterséges belek de még mindig a természetes bél az, amit a legtöbb hentes és házi kolbászkészítő előnyben részesít. Nem...

Hogyan kell előkészíteni és felhasználni a természetes sózott sertésbelet?

A természetes sózott sertésbél szinte azonnal használható, töltés előtt mindenképpen elő kell készíteni, hogy jól tölthető és könnyen kezelhető legyen. Ez néhány egyszerű, de fontos lépésből áll: 1. Öblítés Felhasználás előtt a sózott beleket langyos folyóvíz alatt...

Mi is a természetes sózott sertésbél?

A kolbász, hurka vagy szalámi elkészítésénél nem mindegy, hogy milyen a bélbe,burkolatba kerül a töltelék. A hentes mesterségben évszázadok óta bevált megoldás a természetes bél használata, hiszen rugalmas, könnyen kezelhető és a késztermék ízvilágát, állagát is...
Mi az a “yardos” kiszerelés?

Mi az a “yardos” kiszerelés?

A természetes sertésbelet többféle kiszerelésben lehet megvásárolni – az egyik leggyakoribb a yardos kiszerelés. A “yard” egy régi angolszász hosszmérték, 1 yard = kb. 91 cm. A hentesiparban a “yardos” elnevezés azt jelenti, hogy a bél kb. yard hosszúságú köteg és...

bővebben
Hogyan tároljuk a természetes sózott sertésbelet?

Hogyan tároljuk a természetes sózott sertésbelet?

A természetes sertésbél egy érzékeny alapanyag, amelyet a sózás tartósít. Ha helyesen tároljuk, hónapokig megőrzi a minőségét, és bármikor elővehető kolbásztöltéshez. 1. Sóban tartva A beleket mindig bőséges sóban kell tárolni, mert a só védi a romlástól. Fontos, hogy...

bővebben
Milyen kolbászfajtákhoz melyik természetes sertésbél a legjobb?

Milyen kolbászfajtákhoz melyik természetes sertésbél a legjobb?

A természetes sertésbél nem minden esetben ugyanolyan vastagságú kaliberű. A különböző bélméretek, kaliberek más-más termékhez alkalmasak – ettől függ, hogy vékony grillkolbász vagy vastagkolbász vagy hurka vagy májas készül belőle. 1. Sertés vékonybél (32-34 kaliber)...

bővebben
Miért jobb a természetes sertésbél, mint a műbél

Miért jobb a természetes sertésbél, mint a műbél

Manapság a húsiparban és a házi kolbász készítésnél is találkozhatunk különböző műbelekkel. Léteznek műanyag, kollagén vagy cellulóz alapú mesterséges belek de még mindig a természetes bél az, amit a legtöbb hentes és házi kolbászkészítő előnyben részesít. Nem...

bővebben
Mi is a természetes sózott sertésbél?

Mi is a természetes sózott sertésbél?

A kolbász, hurka vagy szalámi elkészítésénél nem mindegy, hogy milyen a bélbe,burkolatba kerül a töltelék. A hentes mesterségben évszázadok óta bevált megoldás a természetes bél használata, hiszen rugalmas, könnyen kezelhető és a késztermék ízvilágát, állagát is...

bővebben