Feketebors egész – 0,25 kg
1490 Ft ÁFÁ-val
Egységár: 5960 Ft/kg ÁFA-val
A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. Amikor a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban van, leszüretelik a szemeit, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A fekete bors a legcsípősebb borsfajta. Egészben, frissen, durvára törve vagy őrölve használjuk. Származási hely: Vietnam vagy Brazília
A feketebors (Piper nigrum) egy rendkívül népszerű és sokoldalúan használható fűszer, amelyet világszerte ismernek és alkalmaznak az ételek ízesítésére. A fekete borsot a borscserje szárított, éretlen bogyóiból készítik. Az éretlen bogyókat leszedik, majd szárítás során fekete, ráncos külsőt kapnak, ami az egyik jellegzetessége.